Huisma bestratingen

huisma bestratingen hoogkerk

 

Stratenmaker Groningen

Huisma bestratingen uit Hoogkerk is gespecialiseerd in het leggen van alle soorten bestrating. Dat varieert van vijf vierkante meter tot klussen van duizenden vierkante meters. Het bedrijf verzorgt de klussen van A tot Z, van het leggen van de ondergrond tot het afvegen van het zand. De grote kunst in het bestratingsvak is het leggen van een mooi stuk sierbestrating. Kenmerkend voor het bedrijf is dat de Huisma’s nog kunnen bestraten ‘op de hamer’, oftewel de ambachtelijke manier van straten.

Geschiedenis

Huisma Bestratingen is het bedrijf van vader Tonnie en zoon Marcel Huisma. Het ontstond in 2000, toen Tonnie Huisma het bedrijf overnam van zijn broer Peter. Het bestratingsbedrijf groeide voorspoedig en werkte de afgelopen jaren met name voor het bedrijfsleven en overheden en heeft derhalve veel industrieterreinen en wegen van bestrating voorzien.

In 2005 kwam Tonnie’s zoon Marcel in het bedrijf. Huisma Bestratingen ging terug van dertig tot tien man personeel en werd daardoor ook een stuk overzichtelijker. Sindsdien heeft het bedrijf ook haar grenzen verlegd. Huisma werkt nog steeds voor overheden en bedrijven, maar richt zich steeds meer op het leggen van (sier)-bestrating voor particulieren, omdat daar meer ruimte tot creativiteit en uitdaging in zit. Met zo’n dertig jaar ervaring draait Tonnie Huisma zijn hand niet meer om voor de moeilijkste klussen.

‘Bestraten op de hamer’

Kenmerkend voor het bedrijf is dat de Huisma’s nog kunnen bestraten ‘op de hamer’, oftewel de ambachtelijke manier van straten. Tegenwoordig wordt het straatwerk veelal gedaan als ware het productiewerk, met het egaliseren van de grond en het in zeer hoog tempo leggen van de stenen met de hand of machinaal. De Huisma’s kunnen ook ‘op de hamer’ straten en zo steen voor steen een straatje leggen op basis van ervaring, intuïtie en oog voor detail. Dit is vooral praktisch wanneer ouderwetse, onregelmatige stenen worden gebruikt, zoals kloostermoppen en keien. Dat zijn over het algemeen onregelmatige stenen, waar her en der nogal eens een stuk van ontbreekt. Om ervoor te zorgen dat de gelegde straat strak en egaal wordt, is het van groot belang dat deze stenen ‘op de hamer’ worden gelegd.

Complete tuinaanleg

Naast het leggen van mooie sierbestrating kan Huisma haar klanten ook helpen met de aanleg van een complete tuin. Dat begint bij het tekenen van een volledig tuinontwerp en beplantingsplan en eindigt bij bijvoorbeeld het uitgraven van vijvers tot de afwerking van een tot in de puntjes verzorgde tuin. Wat dat betreft heeft Huisma al tientallen tuinen aangelegd, vari?rend van kleine tuintjes tot heel grote opdrachten. Niet alleen levert het bedrijf de knowhow en de mankracht, maar ook alle losse onderdelen die men in de tuin wil hebben. Zo plaatst Huisma ook complete tuinhuisjes, prieeltjes, vlonders, schuttingen en alle soorten tuinhout. Huisma heeft ook het materiaal in huis om rioolpijpen bloot te leggen en een pasklare drainage in uw tuin aan te leggen. Wat dat betreft verzorgt het bedrijf de complete afgraving van grond. Ook regelen de Huisma’s de aanvoer van nieuwe teelaarde, zand of grind. Daarnaast verzorgt het bestratingsbedrijf de aanleg van grasvelden, van het waterpas maken tot het zaaien van het zaad of het leggen van kant-en-klare graszoden.

Losse verkoop

Naast het bestraten en het aanleggen van tuinen kunt u bij Huisma ook terecht voor de losse verkoop. Daarbij werkt het bedrijf nauw samen met verschillende toeleveranciers in de directe omgeving. Daardoor kan Huisma werkelijk alles leveren voor in en rond uw tuin!