Tapijthal Hoogkerk

pand tapijthal hoogkerk

logo tapijthal Hoogkerk

Tapijthal Hoogkerk aan de Kerkstraat 133 is al jarenlang een begrip in Groningen en wijde omgeving. Zes jaar geleden kwam het bedrijf in handen van Johan en Sabina Postma, allebei geboren en getogen Hoogkerkers, die de tapijthal een eigen gezicht hebben gegeven. Tapijthal Hoogkerk is veel meer is dan alleen maar tapijt!

Historie Tapijthal Hoogkerk

“Zes jaar geleden namen Johan en ik”, zo begint Sabina het gesprek, “de Tapijthal Hoogkerk van de toenmalige eigenaren Henk en Piet over, omdat ze geen opvolgers hadden. We hebben eerst een jaartje met hun meegedraaid en dat beviel beide partijen zo goed dat ze ons vroegen het bedrijf over te nemen. Zo is het gegaan”. Wat is jullie afzetgebied? “Onze klanten zitten vooral in de richting van Aduard, Zuidhorn, Noordhorn, Grijpskerk, Sebaldaburen, Visvliet tot Lauwersoog aan toe. Vanuit de nieuwbouwwijken hier in Hoogkerk krijg je in eerste instantie weinig opdrachten, maar als zo’n nieuwbouwwijk er eenmaal een paar jaar staat, dan zie je dat ze bij ons aankloppen voor iets beters op de trap of iets beters voor de ramen.

PVC vloeren zijn erg in trek

Op dit moment”, zo gaat Sabina verder, “zijn vooral onze PVC-vloeren van Flor-Q erg in trek, dat is echt een hot item. Oersterk, erg duurzaam en eenvoudig in het onderhoud, het is simpel met een dweil schoon te houden, gewoon ideaal. We leggen het overal neer, in winkels, in voetbalkantines en uiteraard in woonkamers. Veel particulieren zijn een beetje flauw van laminaat, vooral van het geluid en gaan nu massaal voor de PVC-vloeren. Je hebt met een PVC-vloer het gevoel van een echt houten vloer, het is stil, geen hinderlijke contactgeluiden en het is vochtbestendig (dus ook geschikt voor in de wc, badkamer en keuken). Bovendien is het geschikt voor vloerverwarming en niet onbelangrijk, je hebt geen last meer van kieren, waarin al het vuil zich altijd in ophoopt, je hebt er geen onderhoud meer aan. Allemaal voordelen die de enorme populariteit verklaren”. Johan is inmiddels ook aangeschoven, had net nog een klant aan de lijn en kan het voorgaande alleen maar beamen.

“Mooi spul hé”, zegt Johan met een brede glimlach. “Wij hebben het hier in onze woonkamer ook over de vloer”. Het moet gezegd, je ziet geen verschil met een echte houten vloer! “Het is er in veel verschillende uitvoeringen, van tegel- tot lattenmotief en in allerlei kleuren en structuren. Laatst stond ik te wachten bij de stoplichten van Aduard op weg naar een klant toen diezelfde klant mij belde met de vraag of ik wat stroken van die PVC-vloeren kon meenemen, zodat hij ’t even kon bekijken in z’n eigen woonkamer. Nu zou ik bij hem op de overloop een stukje tapijt komen leggen, maar omdat ik die PVC-stroken niet bij me had, ben ik onmiddellijk omgekeerd en teruggereden naar de zaak om ze op te halen en je raadt het al, die klant heeft nu naar volle tevredenheid een schitterende PVC-vloer in de gehele woning”. Onze Ambiant laminaat-vloeren zijn trouwens ook nog steeds populair, maar we zien een duidelijke tendens ontstaan naar de PVC-vloeren van het merk Flor-Q”, aldus Johan.

Complete woninginrichting

“Al doet de naam ‘Tapijthal Hoogkerk’ het niet vermoeden”, zo gaat Sabina verder, “toch doen we de complete woninginrichting. Dat gaat van alles wat op de vloer kan tot gordijnen, jalouzieën, rolgordijnen, vouwgordijnen, overgordijnen en in-between. We zijn een woninginrichter met meerwaarde en dat is meteen een sterke koptekst voor boven dit artikel”, zo vat Johan het prettige gesprek samen.

Extra service

Johan en Sabina Postma nodigen u dan ook van harte uit om uw woninginrichting uit te zoeken op tijden die u passen in hun winkel of gewoon bij u thuis, want dan kunnen zij u meteen adviseren over de juiste kleurencombinaties en formaten, etc. Bel gerust voor een afspraak!