Tegelzetbedrijf Melessen

Ronny Melessen

logo tegelzetbedrijf Melessen

Ronny Melessen van Tegelzetbedrijf Melessen aan de Kerkstraat 34 in hartje Hoogkerk is dé specialist als het gaat om een breed pakket diensten met betrekking tot het betegelen van vloeren, sanitaire ruimtes, keukens, woon- en bedrijfsruimten etc. voor particulieren en bedrijven. Met ruim 15 jaar ervaring hebben we wel bewezen ons vak te verstaan.

Tijdens een verbouwing of herinrichting van een badkamer of keuken verzorgen wij het tegelwerk in optima forma. Voor een mooie en praktische oplossing moet u bij Melessen zijn, want als u voor ons kiest dan haalt u vakmensen in huis met veel kennis van zaken.

Grote projecten

“Ons werkgebied is de drie noordelijke provincies”, zo begint Ronny Melessen. “Enkele voorbeelden van een paar door ons uitgevoerde grote projecten zijn o.a. Scholengemeenschap Piter Jelles in Leeuwarden en het zwembad in sportcentrum Eekeburen te Oldekerk, dat drie jaar geleden helemaal door ons is gerenoveerd, alle vloeren rondom het zwembad heen, alles erop en eraan. Momenteel wachten we op de grote vervolgklus daarvan. Een ander groot project was vorig jaar bij Autobedrijf Bockhoudt, waar we de showroom hebben betegeld. Dat ging om 1700 m2. En verder hebben we natuurlijk de wereld aan particuliere opdrachten. Ik richt me op dit moment toch vooral op de particuliere sector, want de kleinschalige opdrachten vind ik gewoon het mooist. Het directe contact met je klanten is dan het grootst. De dankbaarheid aan het eind van zulke projecten is toch iets waar ik me het gelukkigst bij voel.

Trend in tegelland

De trend van het moment: is groot, groter, grootst! Ik leg momenteel een vloer met 40×40 formaat tegels en dat is klein. Standaard is het al 60×60 op de vloer en 30×60 tegen de wand, of 90×100 of nog groter 60×120. Zulke tegels wegen er in kan ik je vertellen. Zelf ga ik meer voor het wat luxere tegelwerk, de aparte dingen, zoals de Castelo Tegels. Met dat soort producten kun je schitterend werk afleveren. Dan voel ik me wel eens een kunstenaar!

Castelo Tegels

Castelo Tegels zijn handgemaakte Portugese tegels in honderden patronen en kleuren. Eeuwen geleden werden in Portugal onder invloed van de Moren tegels gemaakt op traditionele, milieuvriendelijke wijze. U vindt ze tot op de dag van vandaag nog in de kastelen, pousades en patriciërshuizen.

Castelo hanteert nog steeds dezelfde methode voor het vervaardigen van haar vloer- en wandtegels van marmerpoeder en kleurstoffen. Zowel voor haar Classic lijn als voor haar serie Couleur Traditional. Goedkoop is het niet, € 75,- de meter, maar je krijgt er iets heel moois voor terug. Daar geef ik graag mijn visitekaartje voor af”.